Rebeca Grapă are doar 12 ani, dar încântă deja publicul cu vocea şi chitara. A doua zi de Crăciun a prezentat un purpuriu de colinde la biserica din Rucăr, satul tatălui ei, la invitaţia preotului paroh Silviu Goga. Şi-a prezentat fiecare colindă ca un adevărat artist, dându-i o interpretare proprie. Rebeca este elevă în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” din Făgăraş şi activează în cadrul ,,Atelierului de chitară al Protopopiatului Ortodox Făgăraş” coordonat de preotul Marius Demeter.

Atrasă de sunetul chitarei

Rebeca excelează şi la şcoală, este elevă de 10 la limba română, dar îi plac mai mult biologia şi muzica. La cei 12 ani ai ei, Rebeca spune că şi-ar dori să facă o carieră în muzică, bineînţeles şi cu chitara.

  • ,,Iubesc chitara pentru că mă relaxează şi este o pasiune a mea. Am descoperit-o cu ajutorul  unei rude şi m-a atras de la început. Când pui mâinile pe corzile chitarei şi când dai cu pana pe corzi sună aşa deosebit, este un sunet armonios care  m-a atras şi m-a sensibilizat. Merg la cursurile de chitară  de aproape 4 ani, care sunt organizate de părintele Marius Demeter, la biserica de pe strada Ion Codru Drăguşanu din Făgăraş.  Acolo suntem împărţiţi pe categorii, începători, intermediari şi avansaţi. Eu sunt în grupa de avansaţi  cu vreo 20 de copii din toată zona noastră. Ateliere de chitară mai sunt organizate de părintele Demeter şi la Rupea şi la Cristian. Ne unim cu toţii de sărbători, de Crăciun” spune Rebeca Grapă.

Micii chitarişti, discipolii preotului Marius Demeter

  • ,,Grupul este mai vechi, dar eu activez  din februarie 2017. Am participat alături de colegii din grup  la multe spectacole, la  Bucureşti, la festivalul chitariştilor de la Sibiu, la Rupea, Făgăraş şi la multe concursuri. La festivalul de la Sibiu, din septembrie 2021, a fost întâlnirea tururor chitariştilor dun ţară şi am participat şi noi. Atunci am avut onoarea să cântăm pe scenă cu cei de la Sibiu, cei  care au organizat festivalul” spune încântată Rebeca. (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here