Oraşul Victoria are, de la sfârşitul anului 2021, o autoutilitară destinată colectării deșeurilor pe categorii: plastic, sticlă, hârtie/carton și metal. Maşina a fost  pusă la dispoziţia urbei  gratuit de societatea FEPRA EPR SA cu care Primăria a încheiat un parteneriat în domeniul salubrizării, mai precis un proiect pilot pentru reciclarea deşeurilor.
  • ,,Dăm startul proiectului pilot pe România care se va desfășura în orașul nostru  cu societatea Fepra EPR SA, în cadrul căruia vom transforma stația de transfer în stație de sortare și vom începe să ne sortăm singuri deșeurile, să reciclăm din ce în ce mai mult, pentru a ajunge la cota de 60% deșeuri reciclate din total deșeuri, dar şi să valorificăm deşeurile reciclate. Acest proiect pilot va fi un pas foarte important pe care orașul nostru și celelalte UAT-uri partenere în Asociaţia Intercomunitară Ecosistem Victoria îl vor face în privința colectării selective și a unui management sustenabil al deșeurilor” a transmis Camelia Bertea, primarul oraşului Victoria.
Edilul îi roagă pe cetăţenii oraşului să colecteze selectiv  şi să folosească pubelele speciale corect de la punctele de depozitare a deşeurilor.
  • ,,Vom efectua controale, iar pe cei  mai conştiincioşi dintre cetăţeni îi vom premia” a transmis primarul Camelia Bertea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here