210 proprietari din  Ucea de Jos vor intra în posesia titlurilor de proprietate în perioada următoare. ,,În anul 2021, în satul Ucea de Jos s-a efectuat o lucrare de cadastru sistematic  pe fonduri europene pentru sectoarele 9, 10, 11 care s-a încheiat cu succes. Am receptionat titlurile de proprietate de pe sectorul 9 în număr de 210,  urmând a fi distribuite proprietarilor. În perioada următoare, aşteptăm de la OCPI Braşov să ni să transmită si titlurile de proprietate pentru sectoarele 10, 11” anunţă reprezentanţii Primăriei Ucea.

  • ,,Unul dintre principalele proiecte realizate în 2021 a fost cel privind efectuarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în trei sectoare cadastrale din Ucea de Jos, respectiv sectoarele 9,10,11, în vederea înscrierii imobilelor, 1287 la număr, în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară aparţinând UAT Ucea. Contractul s-a încheiat în anul 2019 şi a avut valoarea de 145.946 lei. Suma va fi alocată în cadrul ,,Programului naţional de cadastru şi carte funciară a lucrărilor de înregistrare sistematică” declara Adrian Grovu, primarul comunei Ucea, în raportul de activitate după un an de mandat.

Deşi Comuna Ucea n-a fost cuprinsă în Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) demarat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), a fost inclusă în  proiectul ANCPI  finanţat prin POR -fonduri europene.  În prezent se desfăşoară licitaţia pentru desenarea operatorului.

  •  ,,Comuna Ucea face parte din proiectul ANCPI de Cadastru General finantat prin POR -fonduri europene. Pentru desfăşurarea lucrării s-au înscris 5 firme de cadastru, iar ofertele lor sunt în evaluare la ANCPI Bucureşti, urmând a fi desemnat câştigătorul, iar apoi vor începe lucrările de Cadastru General pentru Comuna Ucea” mai explică reprezentanţii Primăriei ucea.
  • ,,Ar fi bine Comisia Locala de fond funciar să dea o situație la zi despre cadastru, stadiul lucrărilor, câte procese sunt pe rol” cer sătenii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here