Pompierii făgărășeni şi mai mulţi săteni au fost sensibilizaţi de situaţia familiei Stoian din Mândra, de la nr. 132, care a cărei casă a fost mistuită de un incendiu  în ziua de 27 octombrie 2021.  De atunci, Sebastian Stoian şi cele două fiice pe care le creşte singur au rămas fără acoperiş deasupra capului. Lipsa banilor pentru refacerea casei i-a determinat să locuiască cu chirie în Făgăraş.

  • ,,Tot satul a fost impresonat de situaţia acestei familii când le-a ars casa. S-a strâns atunci din sat suma de 10.400 lei, fiecarea sătean a contribuit cu cât a putut. Primăria Mândra şi CL Mândra au oferit lemnul necesar reconstrucţiei acoperişului şi alte materiale de construcţii. A fost emisă atunci o  HCL pentru lemul aferent lucrărilor. Tatăl fetelor este un on harnic şi are loc de muncă” a spus Ioan Şerban Taflan, primarul comunei Mândra.

Sebastian Stoian are în creştere două fete, una de 14 ani care învată la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” şi cealaltă de 16 ani, elevă la Liceul Teologic  din Făgăraş. Pomperii  făgărăşeni s-au mobilizat miercuri, 19 ianuarie 2022, şi s-au prezentat la casa familiei Stoian din Mândra pentru a ajuta la refacerea acoperişului.  A fost o zi plină  pentru salvatori, când au eliberat imobilul de deşeuri şi au refăcut acoperişul.

  • ,,Materialele de contrucţie au fost achiziţionate de către Primăria comunei Mândra și mai mulți localnici care s-au mobilizat și au dorit să contribuie și ei la refacerea acoperișului. Mulţumim tuturor pentru implicarea şi mobilizarea de care au dat dovadă și sperăm ca în cel mai scurt timp să se finalizeze lucrările astfel încât membrii familiei să poată locui în casa distrusă de flăcări” a comunicat ISU Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here