Tribunalul Braşov a pronunțat, pe 19 ianuarie, soluţii de achitare în dosarul în care medicul Ovidiu Mocanu, specialist ortopedie şi traumatologie, şi Spitalul Militar „Regina Maria” din Brașov au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu, scrie libertatea.ro. Potrivit portalului instanțelor de judecată din România, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Potrivit procurorilor, în perioada 2013-2015, medicul Ovidiu Mocanu, de la Spitalul Militar, a solicitat unui număr de 42 de pacienţi pe care i-a operat în această unitate spitalicească fie să îşi achiziţioneze din fonduri proprii instrumentar medical necesar intervenţiilor chirurgicale, fie să facă donaţii în bani spitalului. De asemenea, potrivit rechizitoriului, în cazul a doi pacienţi operaţi în 2013-2014, medicul de la Spitalul Militar ar fi primit sume de bani de până la 300 de lei, după ce i-a operat, ca „foloase necuvenite”, iar de la alţi pacienţi ar fi primit mită sub forma unor sume de bani cuprinse între 100 şi 600 de lei, dar şi a unor bunuri, precum cafea şi alcool.

Acuzaţia de „abuz în serviciu” adusă spitalului are la bază faptul că instituţia nu a asigurat respectarea dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte asigurarea gratuită a instrumentarului medical necesar intervenţiilor chirurgicale, „vătămând drepturile acestor pacienţi şi cauzându-le o pagubă egală cu contravaloarea instrumentelor medicale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here