Doar 6000 de persoane vor beneficia în acest an de servicii de cadastru gratuite din fondul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară alocat de la bugetul de stat. Vorbim despre un buget redus față de anul trecut doar la 1,5 milioane de lei și dedicat decontării dezbaterilor succesorale pentru moștenitorii care au trecut prin procesul de cadastrare.  Pentru a se obține acest sprijin, ANCPI a impus anumite condiții.

  •   Persoanele să dețină proprietăți  în localitățile în care s-a finalizat procesul de cadastrare derulat prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară.
  •  Proprietarii  să se afle într-o situație de succesiune
  •    Se urmează o anumită procedură: sesizarea de către oficiile teritoriale a Camerelor Notarilor Publici în a căror rază teritorială au avut ultimul domiciliu, care vor verifica  în Registrul de evidență a procedurilor succesorale în vederea repartizării unui notar public din cadrul acesteia,  înregistrarea dezbaterii procedurii succesorale în evidențele biroului notarului public și stabilirea termenului de dezbatere a succesiunii. Apoi, notarul eliberează  certificatului de moștenitor   care se trimite la OCPI pentru a fi înscris în CF.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here