De când traficul a fost mutat pe şoseaua ocolitoare amenajată pe drumul comunal, DC 4 A,  ce trece prin zona barajului de la Dridif, au început și problemele. Localnicii care folosesc acest drum pentru a ajunge pe DN1 spun că traficul greu deviat din cauza podului de peste  Olt inclus într-un proiect de construcție, a afectat șoseaua. Așa cum explică primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, acest drum va fi asfaltat.

  • ,,Vom avea în câteva zile proiectul lucrărilor de asfaltare, proiectantul ocupându-se și de avizele necesare, așa cum a fost semnat contractul. Vom demara procedura de licitație  prin care vom desemna constructorul. Fondurile necesare pentru lucrările de asfaltare le avem asigurate. Din economiile la bugetul local avem 200.000 de lei, iar din fondul de rezervă al CJ Brașov am primit la sfârșitul anului trecut 210.000 lei. A fost alocată suma de 600.000 de lei de la CJ Brașov în acest an. Cu un million de lei vom reuși să acoperim lucrările de asfaltare pentru acest drum. După ce podul de peste Olt va fi construit și va prelua traficul rutier, acest drum va reveni la statutul de drum secundar așa cum a fost anterior acestei investiții“ a spus primarul comunei Voila.

DC 4A a mai fost reparat anul trecut pentru a putea fi folosit, dar traficul greu, de peste 10 tone, a afectat structura.

Podul de peste Olt, investiţie  de peste 15 milioane de lei

Investiţia  ,,Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0 plus 660, în localitatea Voila” a fost propusă pentru a veni în ajutorul bazei militare NATO de la Cincu. Are  termen de finalizare 28 de luni și  valoarea de 15.656.698,36 lei, din care  14.422.685,20 lei sunt fonduri  provenite  prin PNDL, iar diferenţa de 1.234.013,16 lei este  asigurată de CJ Braşov.  Lucrările presupun demolarea podului situat pe Drumul Judeţean 105 şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 93,95 metri şi o lăţime de totală de 13,50 metri. Vor fi executate lucrări de refacere a albiei Oltului în amonte şi în aval, vor fi construite rampe de acces, va fi amenajat drumul, vor fi deviate reţelele de utilităţi din amplasament, urmând a fi refăcute utilităţile pe noua structură. Amplasamenul pentru construirea podului a fost predat la sfârşitul lunii ianuarie 2021 către  firma care a câştigat licitaţie, respectiv SC Con-A SRL, dar lucrările nu au fost demarate deși traficul a fost deviat pe DC 4A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here