Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au organizat și desfășurat, în perioada  28.12.2021-20.01.2022, o acțiune ce a constat în verificarea unităților administrativ teritoriale din județul Brașov privind gestionarea câinilor fără stăpân. Activitățile au urmărit conștientizarea reprezentanților U.A.T –urilor cu privire la obligațiile ce le revin, în conformitate cu prevederile O.U.G 155/2001, privind gestionarea câinilor fără stăpân, precum și ale H.G. 20/2021 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a O.U.G 155/2001, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.059/2013.  Au fost verificate 58 de primării din județul Brașov și s-au constatat următoarele:

  •  1 U.A.T.  are amenajat adăpost propriu și înființat un serviciu specializat;
  •  23  U.A.T–uri  au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociație sau fundație care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor;
  • 34 U.A.T–uri nu au amenajat un adăpost propriu și nu au înființat un serviciu specializat și de asemenea, nu au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociație sau fundație care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor.

 

,,La nivelul unităților administrativ teritoriale unde s-a constatat că nu sunt respectate normele   privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, au fost stabilite măsuri conform prevederilor legale în vigoare, astfel ca în termen de 90 de zile să întreprindă demersurile necesare pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce le revin. Totodată, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov a fost întocmită o bază de date ce cuprinde datele de identificare ale responsabililor pe linia gestionării câinilor fără stăpân, de la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale“ comunică IJP Brașov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here