Meteorologii au anunțat că până la finalul iernii, temperaturile vor fi mai ridicate decât valorile normale în majoritatea regiunilor din România. În luna februarie, precipitații vor fi în special la munte.

În săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor crește în extremitatea de sud a teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice. În restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest
interval.

În săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.  Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice.

În săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, precum și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice, vestice și local în rest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here