Polițiștii au depistat în traffic, la data de 30 ianuarie a.c., ora 8.00,  un bărbat, în vârstă de 35 ani, care conducea un autovehicul pe raza municipiului Făgăraș,   în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. La  testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,42 mg/l alcool pur.  Acesta  a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

  • În aceeași zi, în jurul orei 14.30, un bărbat, în vârstă de 43 ani, care conducea un autovehicul pe DJ103F, pe raza localității Voila, a acroșat un autoturism oprit în fața unui imobil, în urma evenimentului rutier rezultând doar pagube material. La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur. Bărbatul s-a ales cu  dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
  •  La data de 31 ianuarie 2022, în jurul orei 01.30, polițiștii   au observat în trafic un autovehicul, care circula pe raza localității Apața și care la vederea echipajului de poliție, a încercat să evite interacțiunea cu membrii patrulei, încercând să fugă. Oamenii  legii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat, în vârstă de 31 ani, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,73 mg/l alcool pur.  În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta are  acum dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
  • La data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 18.00, pe D.C. 69, la ieșirea din localitatea Copăcel, a avut loc un accident rutier, coliziune între două autoturisme, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale, fără victime. La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, în cazul unuia dintre șoferi, rezultatul a fost 1,09 mg/l alcool pur.

1 COMENTARIU

  1. In opinia mea, articolul ar trebuie completat, în sensul ca în orice situație, indiferent de nivelul de îmbibație alcoolică depistat în sânge – deci la INML sau la spital –, se deschide dosar penal în cadrul căruia persoana va fi cercetata pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336 Cod penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Asta inseamnca ca pana cand ajunge la dosar buletinul toxicologic, care poate dura doua, trei ori chiar 6 luni, dreptul de circulatie al faptuitorului este suspendat. In cazul polițistului insă probabilitatea este mare ca rezultatul din buletinul toxicologic să fie dublu față de cel în aerul expirat. Din punctul meu de vedere, ar trebui considerat că cu atât mai puțin ar trebui să încalci legea cu cât activitatea profesională constă în apărarea ordinii și liniștii publice. https://avoalcool.ro/alcool-la-volan-2022-pedeapsa-in-functie-de-alcoolemie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here