Reprezentanții Ministerului Energiei au anunțat că peste 500.000 de facturi au fost întocmite greșit. Acestea vor fi recalculate până la finalul săptămânii.

Explicațiile au fost solicitate de premierul Nicolae Ciucă în cadrul ședinței de Guvern de miercuri. Răspunsul secretarului de stat din Ministerului Energiei, Dan-Dragos Dragan, a fost că, în urma controalelor care au fost desfășurate la toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale, au fost descoperite numeroase facturi greșite.

Concret, este vorba despre 89.195 de facturi pentru energia electrică și de peste 450.000 de facturi pentru gaze. Erorile au constat în nerespectarea clauzelor contractuale și în aplicarea neadecvată a ordonanței de Guvern.

Procesul privind refacerea facturilor este în plină desfășurare, aproximativ jumătate dintre acestea fiind gata. Celelalte vor fi recalculate până la finalul săptămânii, estimează reprezentanții Ministerului Energiei.

Autoritățile estimează că în ceea ce privește următoarele facturi, problemele vor fi evitate deoarece noua ordonanța a urmărit ca impactul asupra sistemelor informatice pe care furnizorii le folosesc să fie cât mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here