Rusoaica Kamila Valieva, medaliată cu aur în concursul pe echipe la patinaj artistic, luni la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a fost descoperită dopată. a transmis  miercuri EFE. După cum a anunţat miercuri ziarul rus Sport-Express, substanţa detectată este un medicament folosit pentru combaterea problemelor cardiace, care nu contribuie la îmbunătăţirea performanţelor sportive. Din cauza acestui test pozitiv, ceremonia de acordare a medaliilor în proba pe echipe a concursului de patinaj artistic de la JO 2022 nu a mai avut loc. Valieva, campioană a Europei la vârstă de 15 ani, şi alţi patinatori ruşi nu s-au antrenat miercuri în vederea competiţiei individuale, titrează digi24

Rusia a obţinut până acum unsprezece medalii la JO 2022: două de aur, trei de argint şi şase de bronz. Sportivii ruşi concurează sub drapel neutru în competiţia din capitala Chinei.

 Luni, echipa Comitetului Olimpic Rus a cucerit medalia de aur în proba pe echipe, devansând SUA şi Japonia. Ceremonia de înmânare a medaliilor, prevăzută iniţial pentru luni seara a fost amânată pentru marţi, dar nu s-a desfăşurat, iar miercuri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Federaţia internaţională au precizat că „a apărut o problemă (marţi) în ultimul moment, care necesită să fie examinată juridic, urmând să fie comunicate detalii”.

Antrenoarea Kamilei Valieva, fără declarații

Într-un articol publicat miercuri de ediţia online a USA Today, o sursă apropiată cazului, care a dorit să rămână anonimă, a afirmat că unul dintre patinatorii ruşi a fost depistat pozitiv la un produs dopant.

Şase patinatori ruşi au concurat în proba pe echipe: Kamila Valieva la feminin, Mark Kondratiuk la masculin, perechea Anastasia Mişina-Aleksandr Galliamov şi specialiştii la dans Victoria Siniţina-Nikita Kaţalapov. Miercuri, dansatorii pe gheaţă au fost singurii din cei şase care s-au antrenat la Capital Indoor Stadium şi au refuzat să răspundă întrebărilor presei în zona mixtă. Agenţia rusă Tass a publicat declaraţii ale antrenorilor Mark Kondratiuk şi Tamara Moskvina, care au afirmat că este o zi de repaus pentru patinatori, informează EFE, citată de Agerpres. teri Tutberidze, antrenoarea Kamilei Valieva, nu a făcut nicio declaraţie publică miercuri.

Joi s-a desfșurat  programul liber individual masculin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here