FOTO: stiripesurse.ro

O călugăriță pensionară a recunoscut că și-a încălcat jurământul de sărăcie furând 835.000 de dolari de la școala din California la care lucra și că a folosit banii la jocuri de noroc, potrivit BBCKreuper, în vârstă de 80 de ani, va petrece un an și o zi în închisoare pentru fraudă electronică și spălare de bani. „Am păcătuit, am încălcat legea și nu am scuze”, a spus ea după ce a primit sentința.

Timp de peste un deceniu, Kreuper a deturnat fonduri de la Școala Catolică St James, unde era directoare, arată digi24.ro. Ea le-a cerut apoi altor angajați ai școlii să „modifice și să distrugă datele situațiile financiare” pentru a-și acoperi furtulPotrivit procurorilor, banii furați ar fi acoperit taxele de școlarizare pentru cel puțin 12 elevi. În schimb, Kreuper i-a cheltuit în cazinouri și pentru vacanțe petrecute cu prietenii. Furtul a ieșit la iveală în timpul unui audit făcut la școală după ce Kreuper s-a pensionat, în 2018.

Judecătorul Otis D Wright II, care a pronunțat condamnarea, a spus că familiile unor elevi care au învățat la Școala Catolică St James au cerut ca femeia să fie iertată. El a condamnat-o pe Kreuper la doar un an și o zi de închisoare și i-a cerut să dea înapoi banii furați. Avocații ei au spus că Kreuper suferă de o boală mintală care „i-a întunecat judecata”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here