FOTO: edupedu.ro
Următorul an școlar ar putea reveni la organizarea pe trimestre. Ministrul Educației a anunțat miercuri seara o schimbare structurală masivă a anului școlar următor, prin trecerea de la actuala organizare, pe semestre, la trimestre, arată edupedu.ro. Acesta a vorbit mai întâi despre „secțiuni”, iar mai apoi a nuanțat declarațiile și a spus că este vorba despre trimestre.

Astfel, trimestrul I ar avea 14 săptămâni și ar urma să fie în perioada 5 septembrie -21 decembrie 2022. Trimestrul al II-lea va avea 12 săptămâni, din 9 ianuarie până pe 6 aprilie 2023, iar trimestrul al III-lea va avea 8 săptămâni, între 19 aprilie și 16 iunie 2023.

O noutatea ar fi, pe lângă împărțirea pe trimestre, și vacanța de toamnă, de la finalul lunii octombrie, valabilă pentru toți elevii și copiii de grădiniță, în prezent aceasta fiind o vacanță pentru cei din grădinițe și ciclul primar.

Introducerea unei vacanțe în luna februarie, „pentru susținerea sportului”, este o altă noutate. Datele vacanțelor sunt bazate pe decalrațiile publice ale ministrului Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here