17 cadavre canine au fost găsite, în ianuarie 2019, în adăpostul Rainbow Shelter din Prejmer. Alte animale au fost găsite în viaţă, dar erau înfometate, deşi în interior erau saci întregi nedesfăcuţi cu mâncare pentru câini. Câteva imagini au fost postate pe Facebook de către preşedinte al unei asociaţii, potrivit căreia peste 60 de câini au fost înfometaţi până la moarte în acest adăpost.

  • Zecile de cadavre de câini din Iadul numit Rainbow Shelter (foster ilegal) au fost scoase astăzi (vineri, n.r.). La aproximativ jumătate dintre ei li s-a putut citi microcipul şi astfel ar putea fi găsite persoanele care şi-au lăsat câinii în grija celui care le-a devenit călău. Imaginile sunt cumplite, însă realitatea este cu mult mai crudă. Parte dintre cadavre erau băgate în saci şi aruncate la tomberoane sau în diferite colţuri ale curţii. Din alţii nu au mai rămas decât oasele, împrăştiate peste tot, astfel că numărul exact al câinilor morţi nu va fi probabil niciodată cunoscut” aşa au descris „iadul” reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni.
  • După 3 ani, cel vinovat de aceste crime a primit   un  an de închisoare cu executare. Pentru că legea făcută de parlamentarii români atât prevede drept maximul pedepsei pentru uciderea unui animal.  60 de animale ucise, un an de închisoare. Consilierul județean Lucian Rad, un cunoscut apărător al drepturilor animalelor, a comentat această ”condamnare” pe o rețea de socializare.
  • Proprietarul Rainbow Shelter, Cepoiu Bogdan Vasile este condamnat la un an de închisoare pentru faptele din 2018-2019 – Săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor în mod intenționat, fără drept. Ianuarie 2019 – Lumea salvatorilor de animale și opinia publică românească afla cu stupoare și indignare despre masacrul de la Rainbow Shelter din Prejmer, județul Brașov. Numele lui Cepoiu Bogdan Vasile devenea cunoscut într-un mod macabru: adăpostul de câini pe care îl administra devenise cimitir pentru mai bine de 70 de câini lăsați sa moară în chinuri, de foame și de sete. Deliberat, pentru că în magazia adăpostului erau provizii de hrană. Printre câinii morți, unii înghesuiți în saci de plastic negri, alții răspândiți prin curtea și clădirea adăpostului morții se afla și Cleo, cățelușa cu 3 picioare, care ii aparținea lui Cepoiu și cu care acesta și-a împărțit viața mai bine de 5 ani. Cleo obișnuia să doarmă în pat cu cel care avea să îi devină călău.
    Februarie 2022 – După 3 ani de procese, călăul de la Rainbow Shelter, Cepoiu Bogdan Vasile, primește condamnarea maximă prevazută de legea din Romania:
    Un an de închisoare cu executare și interzicerea deținerii oricărui animal timp de 5 ani după executarea pedepsei. Condamnarea nu este definitivă, dar aflăm că aceasta nu va fi contestată, deoarece nu există vreo speranță că o instanță superioară ar putea-o schimba. Veți spune că este mult prea puțin pentru fapta oribilă pe care Cepoiu a comis-o. Este puțin, dar mai mult decât atât nu putea primi conform legilor aflate în vigoare. Justiția divină va face ceea ce legea pământească nu a făcut.
    După sentința de la Galați, care este definitivă, aceasta este a doua sentință penală care condamnă un ucigaș de animale la pedeapsa maximă prevazută de lege. Poate că mai avem mult până departe, dar România este pe drumul cel bun, chiar dacă face doar pași mici înainte.
    Nimeni nu are dreptul să ucidă un animal fără apărare! Nimeni nu are dreptul să tortureze sau să înfometeze un animal! Animalele au drepturi, iar alături de ele sunt oamenii implicați în protecția animalelor, care au devenit vocea lor!
    Oricine face rău deliberat unui animal trebuie să dea socoteală și să plătească pentru fapta lui. Iar noi avem datoria să luptăm pentru mărirea pedepselor. Legea care mărește pedeapsa ucigașilor de animale la închisoare cu executare de la 2 la 7 ani zace prăfuită în Parlament de câțiva ani. A sosit vremea sa fie scoasă la lumină!
    Păstrați un moment de reculegere și aprindeți o lumina pentru cele peste 70 de suflete pierite în masacrul de la Rainbow Shelter. Fie ca astfel de nenorociri să nu se mai repete niciodată!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here