Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, se află  în perioada 20-23 februarie în Suedia, într-o delegație officială. Va vizita firma suedeză Saab Digital Air Traffic Solutions, care furnizează soluţia de turn remote pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

  • ,,Vom discuta cu partenerii suedezi despre modul în care vom implementa soluţia de turn remote pentru dirijarea la distanţă a traficului aerian pe Aeroportul Braşov. Vom vizita aeroportul din Sundsvall, unde firma Saab a implementat solutia de turn remote, pentru a vedea concret modul în care se desfăşoară activitatea din punct de vedere tehnic şi operaţional, dar şi care sunt etapele procesului de implementare a solutiei de dirijare a traficului.  De asemenea, vom vizita sediul firmei şi vom afla detalii de la specialiştii Saab referitor la sistemul ce urmează să fie instalat pe Aeroportul Brașov, cat și in centrul de control al traficului aerian ROMATSA din Arad .Realizăm această vizită în contextul în care firma Saab, care a implementat pentru prima oară în lume un turn de control remote, a primit deja comanda pentru echipamentele necesare Aeroportului Braşov“ a explicat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

Din delegaţie fac parte oficiali ai ROMATSA şi directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română,   directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Regională Arad, Florin Virgil Manta,  Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Cristian-Ionuţ Costea, directorul general al UTI Construction and Facility Management SA şi managerii de proiect din cadrul asocierii UTI SA – BOG’ART SRL care implementează contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav/Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice.

Operațional de la 1 noiembrie 2022

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav va fi operaţional începând cu data de 1 noiembrie a acestui an, au anunțat  reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov.

  •  „Am spus că de la 1 noiembrie 2021 aeroportul va deveni operațional, nu când va avea loc primul zbor. Primul zbor depinde de operatorii aerieni, pentru că dacă aceștia nu vor avea clienți, nu vor zbura să plimbe aer”, a spus Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov.

Totuși, au fost avansate discuții cu mai mulți operatori aerieni, cu patru dintre aceștia antamându-se și întâlniri – Wizz Air, Lufthansa (cu segmentele sale low-cost – Eurowings sau Lufthansa Regional), Tarom și Blue Air.

  • „Cu Wizz Air avem cele mai avansate discuții, care ne-au dat și o listă de 15 destinații pe care ar urma să le opereze de la Brașov. Suntem în stadiul în care ne-au trimis chiar contractul pentru a-l parcurge și, ulterior, să îl semnăm”, a explicat Alexandru Anghel.

Se preconiează că, la început se vor putea opera până la 40 de zboruri săptămânale, urmând ca numărul să crească odată cu introducerea de zboruri chartere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here