Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor au organizat și desfășurat, în data de 23 februarie a.c., pe raza orașului Victoria și a localității Cincu  activități de verificare a respectării legislației în domeniul protecției animalelor, respectiv a obligațiilor ce le revin proprietarilor sau deținătorilor temporari de câini  periculoși sau agresivi, precum și a regimului de deținere al acestora. Au fost verificați 3 deținători de exemplare canine ce fac obiectul prevederilor legale ale O.U.G. nr. 55/2002, în ceea ce privește apartenența acestora la rasele agresive sau periculoase stipulate în actul normativ.

  • ,,Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 3500 lei, 1 dintre sancțiuni fiind aplicată pentru nerespectarea prevederilor legislative privind vârsta deținătorilor respectivelor exemplare canine, 1  sancțiune pentru nerespectarea prevederilor legale ale deținătorilor de câini periculoși sau agresivi menționate de art. 3, alin. 2 din OUG. nr. 55/2002, în ceea ce priveste obligația  acestora de a înregistra exemplarele canine la Asociația Chinologică Română și 1  sancțiune pentru lipsa unei plăcuțe de avertizarea cu inscriptia “Câine periculos“ sau “Câine agresiv”, cu dimensinile prevăzute de legislația în vigoare, la intrarea în imobilul în care sunt deținuți respectivii câini“ comunică IJP Brașov.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunii “pregătirea exemplarelor canine în scop de lupte între câini, faptă prevăzută și pedepsită de art. 14 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here