Foto: pr. Florin Popa

Comunitatea din Calbor a fost în sărbătoare duminică, 27 februarie a.c.,  când, cu mic cu mare, a  participat la liturghia săvârșită la biserica satului. Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a săvârşit, pentru prima dată, Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din Calbor. Sătenii au îmbrăcat portul național, întâmpinând oaspeții veniți în parohia lor.  În cuvântul de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, IPS Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre Înfricoşătoarea Judecată de Apoi, așa cum este prezentată în   Evanghelia citită în  Duminica Lăsatului Sec de carne.  În cadrul sfintei Liturghii, teologul Mocanu Daniel a fost hirotonit diacon.

  • ,,Astăzi, a fost o zi istorică pentru toată suflarea din Calbor pentru că Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a fost și a liturghisit pentru prima dată în Parohia Calbor.   Înaltpreasfințitul a binecuvântat și casa parohială, care cu strădania și ajutorul localnicilor a fost dusă la bun sfârșit. Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu pentru această vizită, dar și preoților slujitori, oficialităților și tuturor credincioșilor care au fost lângă noi în această zi de sărbătoare“ a declarat preotul paroh Florin Popa.

Cu acest prilej  preotul paroh, Florin Popa, a fost hirotesit sachelar, iar fostul preot paroh, Adrian Grosu, a fost hirotesit iconom.

Crucea saguniană pentru primarul comunei

 

În semn de apreciere şi de recunoştinţă pentru sprijinul acordat Bisericilor din comuna Beclean, IPS Laurențiu i-a oferit primarului comunei, Motrescu Vasile Claudiu, distincţia „Crucea şaguniană pentru laici”. Crucea Şaguniană este cea mai înaltă distincţie ce se acordă mirenilor de către Mitropolia Ardealului.

Ierarhul a oferit mai multe acte de cinstire credicioșilor care au sprijinit lucrările de refacere a bisericii din Calbor. Lăcaşul de cult din Calbor închinat Sfântului Nicolae a fost construit între anii1802-1806, iar  în acest moment se află într-un amplu proces de renovare. După slujba arhierească, IPS Laurențiu a sfinţit şi noua casă parohială construită în ultimii ani la Calbor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here