Dayana Yastremska (21 de ani, locul 128 WTA) s-a calificat dramatic în optimile turneului de la Lyon, după ce a eliminat-o pe Ana Bogdan (29 de ani, locul 79 WTA), scor 3-6, 7-6(7), 7-6(7).

După meci, sportiva din România și-a îmbrățișat adversara, la fileu. Ulterior, Ana Bogdan a postat un mesaj emoționant pe rețelele sociale. Acesta a făcut rapid înconjurul lumii, iar jucătoarea noastră a fost lăudată de jurnaliștii de pretutindeni pentru caracterul de care a dat dovadă, titrează DIGIsport.ro.

Azi a fost destinat să fie ziua ta. O meriți total. A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat în termeni de emoții și de stăpânire a lor. A trebuit să lupt, asta e competiția, dar cumva știam că nu e fair-play. Fie ca Dumnezeu să te protejeze, să o protejeze pe sora ta, pe familia ta și pe toți oamenii (n.r. din Ucraina). Fie ca toți să trăim în pace, este mesajul postat de Ana Bogdan, pe Instagram.

Cuvintele Anei Bogdan au impresionat o lume întreagă și au fost preluate de presa din întreaga lume.

,,Inima mea este acasă și mintea mea se luptă aici“

Îmi tremură mâinile. Am venit din țară afectată de război, unde se află familia mea. A fost foarte dificil din punct de vedere emoțional. Mi-aș fi dorit să fiu acum în țara mea, dar tatăl meu a decis altceva. Mulțumesc organizatorilor pentru wildcard, e o oportunitate mare pentru mine. Mulțumesc pentru sprijin, oamenii mi-au trimis mesaje de susținere și vă mulțumesc. Trebuie să mă gândesc puțin, îmi cer scuze. Inima mea este acasă și mintea mea se luptă aici, așa că e foarte dificil să mă concentrez și să îmi găsesc echilibrul. Această victorie nu înseamnă nimic, având în vedere ce se întâmplă în țara mea. Dar mă bucur că am putut lupta pentru Ucraina și sunt mandră de ucrainenii mei, sunt niște eroi. Nu știu ce să mai spun altceva, îmi pare rău”, a declarat ucraineanca.

Dayana Yastremska s-a refugiat inițial în România

Înainte să zboare către Lyon pentru meciul cu Bogdan, Yastremska s-a refugiat inițial în România. La conferința de presă premergătoare partidei, ucraineanca a povestit și calvarul prin care a trecut până a ajuns pe tărâm românesc.

Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă. De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm. Iar la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon, a afirmat Dayana Yastremska.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here