O campanie umanitară de ajutorare a populației din Ucraina a fost subiectul întâlnirii dintre Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii,   președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea,   inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, col. Lucian Marciu, directorul executiv al Crucii Roșii-Filiala Brașov, Gabriela Cercel, coordonatorul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Romeo Boancă, și șeful Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu.

  • „Întâlnirea a avut drept scop stabilirea modalităților de organizare și desfășurare a campaniei umanitare, de coordonare și abordare unitară a acesteia, plecând de la necesitățile populației și sistemului medical de urgență din Ucraina. Sunt mulți cei care doresc să ajute, însă scopul nostru este ca în Ucraina să ajungă lucruri de care oamenii de acolo au într-adevăr nevoie, în primul rând produse de strictă necesitate, iar în acest sens avem deja solicitări concrete de la Societatea de Cruce Roșie din Ucraina”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Depozit, la Metrom

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, a spus că, în baza analizei la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a solicitărilor Societății Naționale de Cruce Roșie din România, va propune un proiect de hotărâre privind alocarea unor fonduri, sub formă de donație, către Crucea Roșie România, pe care aceasta să le utilizeze pentru ajutorarea populației din Ucraina și a celor care se refugiază de acolo din cauza războiului.  Consiliul Județean Brașov va pune la dispoziție un spațiu de depozitare cu o suprafață de 1.000 mp, situat în Parcul industrial Metrom.

  • În cadrul întâlnirii am stabilit modul în care ne vom organiza în perioada următoare, astfel încât toate bunurile colectate să fie depozitate în cele mai bune condiții și să ajungă rapid la oamenii aflați în suferință. Îmi doresc ca iniţiativa Consiliului Județean Brașov de alocare de fonduri pentru Crucea Roșie Română să fie preluată la nivelul cât mai multor consilii judeţene din ţară şi astfel să putem contribui cât mai substanţial la ajutorarea vecinilor noștri afectaţi de război. Nu putem rămâne indiferenţi la suferinţa oamenilor, de aceea îi îndemn pe toți brașovenii să se alăture oricăror iniţiative care îşi propun să aducă un strop de alinare în sufletele celor care fug din calea războiului”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Banii, la Crucea Roșie

Persoanele sau companiile care doresc să doneze sume de bani pentru campania umanitară de ajutorare a Ucrainei o pot face prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD).

Persoanele care doresc să doneze produse o pot face la următoarele puncte de colectare:

  • Str. Mureșenilor nr. 5, la sediul Crucii Roșii-Filiala Brașov (intrarea pe str. După Ziduri). Program: luni-vineri, între orele 10:00-17:00, iar sâmbătă între orele 10:00-16:00
  • Str. Ecaterina Varga nr. 23 (sediul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov). Program: luni-vineri între orele 09:00-16:00, sâmbătă și duminică între orele 10:00-16:00.

 Lista produselor:

  •   Alimente neperisabile
  •  Alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant)
  •  Apă îmbuteliată
  •   Ceai la cutie/pungă
  •   Pături, lenjerii, saci de dormit – NOI
  •   Produse de igiena personala
  •   Articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă
  •  Dezinfectanți, măști.

Produsele colectate vor fi organizate de către Societatea Națională de Cruce Roșie din România în transport umanitar și trimise la Crucea Roșie Ucraineană, respectand modul de organizare al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și principiile acestei miscări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here