CFR a suplimentat toate garniturile de tren care fac legătura între Suceava și Sighet cu Braşovul sau Bucureștiul. Vagoanele suplimentare sunt destinate refugiaților din Ucraina, care vor călători gratuit.  Pentru a ajunge de la Sighet la București trenurile vor circula pe ruta Miercurea Ciuc – Brașov, iar pentru Suceava-Brașov se va folosi ruta Bacău – Brașov. Cinci garnituri de tren circulă zilnic de la Suceava și două garnituri de la Sighet, iar vagoanele vor fi suplimentate pe tot parcursul evenimentelor din Ucraina.

  • „CFR Călători, prin sucursalele sale regionale, a luat măsura transportului acestor oameni acolo unde merg. În general, marea majoritate se duc către punctele de frontieră, către Vest. Efortul este comun, atât CFR Călători cât și CFR Infrastructură pentru că noi punem la dispoziție vagoanele dar partea de circulație efectivă a trenului este asigurată de colegii de la CFR Infrastructură. Practic, orice tren în grafic care necesită transport de refugiați primește un vagon în plus sau două vagoane, în funcție de necesități, ca să asigure transportul acestor oameni.”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu

CFR Călători informează că pe relația Suceava – București și retur au fost introduse zilnic între 10-12 vagoane în plus, iar pe relația Sighet – București unul sau două vagoane suplimentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here