Militarii braşoveni de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov i-au comemorat astăzi pe cei 8 camarazii ai lor care şi-au pierdut viaţa în cele două accidente aviatice din Constanţa.

„Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile militarilor decedați. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Zbor lin, bravi militari! Nu vă vom uita niciodată!”, a transmis instituţia.

Cine sunt cei 8 militari morți în tragediile aviatice din Constanța

  • Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
  • Locotenent Pătraşcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
  • Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
  • Caporal Lateş Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit şi avea doi copii.
  • Sergent Marinescu Ionuţ, personal de însoţire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Cine era militarul de la bordul MIG-ului prăbușit  

  • ‘Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în județul Constanța, şi-a pierdut viaţa. Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcția de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. 

Opt familii vor rămâne îndoliate pe vecie, în timp ce 11 copii vor creşte  fără tată.

Epavele nu au fost încă ridicate, însă  se efectuează o anchetă de către procurori. Acestea vor fi luate şi duse la Forţele Aeriene pentru anchetă şi expertiză tehnică, în timp ce cutiile negre vor fi şi ele examinate.  Potrivit unui comunicat transmis de MApN, o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene şi de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanţa continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. MApN anunţă că toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice de miercuri seara – MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma – au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbuşirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here