Primăria Beclean a demarat procedurile pentru realizarea stației de epurare pentru rețeaua de canalizare în satele Boholț și Calbor. Vineri, 4 martie a.c., primarul comunei, Claudiu Motrescu, s-a întâlnit pe teren cu reprezentanții firmei de proiectare a obiectivului și cu topometriștii  pentru a identifica amplasamentul pentru stația de epurare.

  • ,,Pe teren am căutat un amplasament pentru stația de epurare și am stabilit  un teren. Dacă această variantă va rămâne, Primăria va achiziționa acest teren de la particulari. Se lucrează la studiul de fezabilitate și la proiectarea stației de epurare“ a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Investiția privind înființarea rețelei de canalizare la Calbor şi Boholţ cu staţie de epurare proprie este în valoare de  15 milioane de lei.

Racordarea gospodăriilor la rețeaua de apă

Lucrările la reţeaua de apă din satele Calbor şi Boholţ au fost finalizate anul trecut, investiţie în valoare de 6,7 milioane de lei.

  • ,,Rugăm sătenii să îşi racordeze locuinţele la reţeaua de apă potabilă. Până în prezent s-au racordat cam 5% dintre locuinţe. Consumul de apă se va factura după ce reţeaua va fi predată la SC Apa Canal Sibiu SA“ a declarat primarul Claudiu Motrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here