Senatorul Marius Toanchină a luat atitudine și față de  atacurile primarului Făgărașului la adresa mai multor consilieri locali în timpul plenului CL Făgăraș desfășurat joi, 3 martie a.c., când s-a votat bugetul municipiului.

,, Nu consilierii sunt de vină că nu vă votează, argumentat, toate mofturile, dle primar! Nu Corina Polmolea e vinovată (nu trebuie să o stigmatizați public), ci interesele voastre materiale, ale trioului Sucaciu-Dunca-Sivucă (Suciu Iosif)  sunt cele care determină consilierii să aibă o altă poziție  față de “proiectele” dvs! Nu-l mai trimiteți pe Sivucă, via Dunca, să o convingă pe Corina Polmolea să voteze ,,la ordin”! Nu-l mai amenințati pe Cristian Ludu cu excluderea din partid (prin ,,piticii de grădină” Sivucă și Dunca), dacă nu votează ,,pe linia partidului, decisă în trei: Sucaciu-Dunca-Sivucă”! Cristian Ludu, din nefericire pentru dvs și membrii Camorei făgărășene, înțelege foarte bine ,,intențiile” care va animă și scopul real al investițiilor!“ a scris senatorul Marius Toanchină într-un comunicat.

,,Făgăraşul  nu se conduce în mod despotic!”

,,De la începutul acestui mandat, septembrie 2020, Legislativul și Executivul sunt într-un scandal continuu. De obicei contradicțiile duc la progres, dar la Făgăraș   contradicțiile duc doar la haos și circ. Pentru a i se face voia, primarul a ajuns să ceară excluderea din Legislativ a 10 consilieri locali, o găselniță, ilegală de altfel, prin care putea să-și asigure o majoritate la vot. L-a atacat și pe secretarul general al Municipiului atunci când acesta i-a că inițiativele lui nu respectă legea, luându-i mare parte din atribuțiile avute. S-a implicat ,,subteran“ și la alegerea viceprimarului, iar Știrbu, cel desemnat  de ,,mașina de vot“, i se supune total, așa cum s-a văzut în plenul de săptămâna trecută“.  Despre aceste metode de a conduce urbea, a vorbit și senatorul Marius Toanchină într-o conferință de presă organizată în septembrie 2021. Ce acuzații a făcut senatorul Toanchină:

  • ,,Încetaţi cu şantajele, încetaţi cu ameninţările, nu mai recurgeţi la foruri superioare care să vă asigure votul favorabil în consiliul local.  Dvs nu înţelegeţi jocul democratic, nu respectaţi  dreptul consilierilor de a  propune proiecte, vreţi să fiţi totul întrutoate. Eu nu înţeleg această mentalitate de dictator”
  •   ,,Încetaţi să mai batjocoriţi oamenii pe facebook care nu achiesează la  poziţia dvs de proprietar de feudă, de dictator, aveţi o gândire unilaterală, Făgăraşul  nu se conduce în mod despotic!”
  •   ,,Nu  mai transformaţi Făgăraşul în feudă proprie . Lăsaţi  politica de dezbinare, lăsaţi politica de  ură, de executare a factorilor politici. Vă dau o sugestie, deveniţi  un om înţelept, apelaţi la înţelepciune, lăsaţi la o  parte  dezbinările, lăsaţi jocurile de culise, lăsaţi jocurile  care sunt  împotriva acestui oraş pentru că vedem şi noi  în ce situaţie suntem”.
  •   ,,Sunteţi principalul vinovat   de siuaţia precară  în care se află oraşul şi sunteţi principalul responsabil  de dezbinarea  forţelor politice din   oraş”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here