Consiliul Local a respins în ședința de joi amendamentele propuse de PNL la proiectul Bugetului Făgărașului. Reprezentanții PNL susțin că în ședința următoare vor vota Bugetul dacă aceste amendamente vor fi adoptate.

  • ,,Propunem din nou subvenționarea unei părți din taxa de salubritate a cetățenilor. Vrem ca taxa propusă de Salco pentru 2022 să nu afecteze buzunarul făgărășenilor. Dacă Salco a propus 19 lei/pers, noi dorim să rămână la 16 lei, la fel ca în 2021. Diferența dorim să fie susținuta din bugetul local iar banii să fie alocați de la alte capitole. Printre altele, vrem să reducem sumele din Calendarul Manifestărilor Culturale și sumele pe care le plătește primarul unei părți a presei. De asemenea, PNL solicită alocarea a 2,4 milioane de RON, bani ce reprezintă datoria Primăriei Făgăraș către SALCO Serv. Și acest amendament a picat în ședința de joi. Dar insistăm să se respecte legea. Primăria e datoare către Salco 2,4 milioane lei. Sunt facturi restante. Nu e firesc să fie plătite? Altfel Salco riscă să ajungă în faliment. Ce exemplu dă Primăria prin eschivarea de la plata datoriei? Este muncă prestată și neplătită. Înainte de a se victimiza pentru că nu i trece proiectul de buget, primarul  mai bine ar onora datria  pe care o are către Salco, pentru a nu-i grăbi falimentul. Și la fel de bine ar fi să pună banii înapoi în bugetul de credit destinat șoselei Ocolitoare. Nu spunea el oare, în 2016-2017 că acel credit bancar este pentru Ocolitoare? De ce a folosit banii pe alte obiective? Dacă primarul a uitat, cetățenii nu au uitat. Iar noi suntem trimiși de cetățeni în Consiliu pentru a le reprezenta interesele. Interesele orașului, nu ale unuia și altuia. PNL cheamă consilierii locali să susțină cele 3 amendamente pentru a vota Bugetul:

1.Suplimentarea cheltuielilor cu datoria către Salco de 2,4 milioane:

  1. Subvenționarea taxei de salubritate cu 3 lei/pers. din totalul taxei propuse pe 2022.
  2. Folosirea cu discernământ a împrumutului bancar pentru Ocolitoare, așa cum s-a promis în momentul contractării“ comunică PNL Făgăraș“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here