O mamă cu un prunc în brațe, cu un copil de mână, iar de braț îi atârnă o plasă din hârtie, din care se vede colțul unui pachet de pampers. Altă mamă cu trei copii mai mărișori și vreo două plase mari din acelea de plastic cu pătrățele roș-albastre. O femeie gravidă, un domn vârstnic cu piciorul amputat, o bunică cu nepoții ei,  toți aceștia și mulți alți refugiați ca ei vin cu ce au putut arunca în grabă într-o pungă, o plasă sau o geantă mică. Mai multe bagaje oricum i-ar fi incomodat, mai ales că mulți dintre ei au trebuit să treacă granița pe jos. În ochii lor se citește teama, ce se va întâmpla cu soții, frații, cumnații lor, cu toți cei dragi, care nu au putut sau nu au vrut să plece din calea războiului, ce se va întâmpla cu ei, cu cei care au fugit, unde vor ajunge, care vor fi perspectivele pentru viitorul apropiat?

În Centrul pentru tineret Bărcut, întreținut de către Biserica Evanghelică C. A. Făgăraș, încercăm să-i ajutăm pe acești oameni a căror viață a fost atât de brusc schimbată. Le oferim haine, patru mese pe zi, hrană pentru bebeluși, produse de igienă personală, jucării pentru copii. Le oferim de asemenea un program educativ și recreativ, chiar și excursii pe durata șederii lor la noi. Mulți dintre ei vor să plece în Germania sau în alte țări occidentale. Încercăm să-i ajutăm prin partenerii noștri din Germania, cărora le mulțumim și pe această cale pentru angajamentul lor, să ajungă în locuri sigure și să-și reia viața în condiții bune.

Toate aceste lucruri nu ar fi posibile fără sprijinul dvs.

  • Mulțumim Forumului Democrat al Germanilor din România și filialelor sale, care au pus la dispoziție mașini și șoferi pentru a asigura transportul refugiaților din taberele de refugiați din zona de graniță către noi.
  • Mulțumim celor care și-au sacrificat timpul liber din weekend și au sortat ajutoare, pe care le-au pregătit pentru refugiați. Mulți elevi ai Colegiului Național Doamna Stanca din Făgăraș și părinții acestora au strâns produse de igienă personală, jucării, alimente, care au ajuns la refugiații din Bărcut.
  • Ținem să mulțumim tuturor donatorilor de bunuri materiale și de bani din Sibiu, Brașov, Făgăraș, dar și din străinătate pentru gestul lor de solidaritate și omenie.
  • Mulțumim Primăriei Agnita pentru o consistentă donație de alimente pentru cantina care pregătește mesele pentru refugiați.
  • Vă mulțumim tuturor că ne ajutați să ajutăm oameni a căror viață a luat o turnură nefastă. Vă mulțumim că aduceți puțină pace sufletească mamelor și un zâmbet pe chipul copiilor. (Renate Klein-Făgăraș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here