Irina Camelia Begu a obţinut o victorie importantă la Miami Open, unde a reuşit să o elimine în turul al doilea pe principala favorită a turneului, Arina Sabalenka, scor 6-4, 6-4.

Begu a reuşit să facă un meci foarte bun în faţa jucătoarei din Belarus (locul 5 WTA), care a arătat că nu este deloc în formă. Sabalenka s-a mişcat greoi pe teren şi a greşit multe mingi, atât la serviciu cât şi loviturile de forţă. Irina a arătat că este într-o formă foarte bună, a servit excelent şi a căutat de cele mai multe ori să joace mingi lungi obligând-o pe Sabalenka să alerge tot timpul.

În primul set, românca a obţinut un break important la scorul de 3-3 pe care l-a păstrat până la câştigarea setului cu scorul de 6-4, în doar 41 de minute de joc.  Sabalenka părea că are şanse de revenire în setul secund când a condus cu 1-0 şi cu 40-0 pe serviciul româncei. Begu a anulat rapid mingile de break şi chiar a reuşit să facă ea break pe serviciul adversarei, în ghemul următor. La fel ca în primul set, Begu a câştigat cu scorul de 6-4 şi a încheiat partida după 101 de minute de joc.  În turul al treilea Irina Begu va da peste o altă jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovici, locul 60 WTA. Pentru calificarea mai departe la Miami Open, Begu este recompensată cu 54.400 de dolari şi 65 de puncte WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here