•   AGRO CS România oferă soluții profesionale și produse de calitate pentru grădina ta

Vremea caldă ne permite să începem să lucrăm în grădină, să o pregătim pentru a ne bucura de frumusețea și produsele ei pe tot parcursul sezonului cald și nu numai. Încă din  prima săptămână a lunii Aprilie pregătim grădina exterioară realizând lucrările de primăvară.

Pregătirea terenului

În primul rând pregătim terenul pentru ca ulterior să putem planta răsadurile de flori și  de legume. La ieșirea din iarnă, solul este compactat și tare, iar răsadurile se prind mai greu și se pierd  înainte de a intra în vegetație. De aceea trebuie să intervenim cu anumite lucrări. Putem ajuta răsadul sau noile plante să crească într-un mediu prietenos prin folosirea substratelor pe bază de turbă. Este un substrat aerat cu fibră care ajută la menținerea unei umidități ideale la rădăcină. Pentru  legume folosim un substrat natural format din turbă și fertilizant natural. Sau se poate îmbunătăți terenul cu un adaos de compost sau mraniță. Compostul aduce un adaos de fertilizant natural pe bază de plante descompuse, care îmbunătățește solul cu microelemente și afânează terenul.

Mranița, fertilizant natural

Sau se poate folosi mranița. Mranița  este un fertilizant pe bază de gunoi de grajd. Amestecul de mraniță cu compost încorporate în sol va aduce un echilibru de fertilizant perfect pentru orice tip de plantă în sol. Nu uitați pentru răsaduri folosiți substratul special de răsaduri, care are o granulație de 0,10 și fertilizant pentru a facilita creșterea răsadului mai repede.

Ce fertilizant folosim

Având în vedere că este perioada propice pentru începerea fertilizării, dacă aveți o grădină care are mai multe tipuri de plante, se poate folosi un fertilizant complex, cu un NPK echilibrat și foarte multe microelemente. Un fertilizant pulbere, foarte concentrat, este indicat. Cu 10 gr de pulbere se fac 10 l de fertilizant. Kristalon Gold va ajuta plantele din gradină să revină la viață după iarnă  ușor și cu pierderi minime pentru plante, va suplini lipsa fertilizantului din sol, va fi hrana perfecta pentru plante.

Însămânțarea gazonului

Pentru gazon este perioada propice pentru însămânțare. În funcție de teren și utilitate se pot folosi diferite mixuri de semințe de gazon.

  •   Pentru zone ornamentale și un gazon cu trafic redus, este indicat mixul Park, care are o culoare verde intens.
  •   Dacă o să avem un trafic intens pentru gazon folosim un mix de gazon sport, rezistent la animalele de companie și la joaca copiilor.
  •   Pentru zonele umbroase folosim un mix special, care nu are nevoie de lumină directă de la soare, care rezistă la o umiditate concentrată în sol.
  •   Pentru zonele însorite se folosește mix de semințe rezistent la soare direct, care nu suferă datorită lipsei de apă.

Dacă gazonul este deja înființat, dar iarna a lăsat urme adânci în stratul de gazon și avem zone în care gazonul nu se regenerează, putem folosi Gazon Plast. Gazon Plast este un amestec de turbă – nisip – semințe de gazon cu creștere rapidă – fertilizant cu adaos mare de azot, care va facilita o creștere rapidă în zonele în care gazonul nu mai este des sau a dispărut.

Împreună facem  o lume frumoasă!

AGRO CS România oferă toate soluțiile necesare pentru a ajuta gradina să se regenereze după sezonul de iarnă. AGRO CS România  este o societate de producție și  comercializare şi  face parte din structura transnațională  a societăţii pe acțiuni AGRO CS, care operează în Europa Centrală și  Est. Societatea, în  principal, este orientată în producerea și vânzarea de diferite tipuri de substraturi cu turbă, material de acoperire-decorare, îngrășăminte, seminţe de iarbă și alte produse pentru creșterea şi îngrijirea  plantelor.

AGRO CS România, Sat. Măndra, Comuna Măndra, Nr. 57B

 Tel.: +40 317 800 116/117 | Fax: +40 317 800 081

www.agrocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here