Gheorghe Buta, consilier  local al comunei Jibert, a fost reținut de anchetatori, joi seară, în legătură cu decesul primarului  Iancu Boeriu. Inculpatul, Gheorghe Buta  este cercetat pentru „lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte”,   a explicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Claudiu Sandu.

  • ,,Consilierul local este acuzat că, în data de 24 martie, pe fondul unei altercații, i-ar fi aplicat victimei două lovituri cu piciorul în zona abdominală, provocându-i ruptură intestinală care, netratată, a condus la peritonită și în final la deces“ a spus procurorul Claudiu Sandu.

Cei doi ar fi consumat alcool, la locuința consilierului local, alături de viceprimar și de șoferul primarului, iar la un moment dat a izbucnit conflictul. Consilierul l-a lovit pe primar cu pumnul în față după care i-a aplicat două lovituri puternice  în zona abdominală. Au intervenit viceprimarul și șoferul primarului și l-au îndepărtat pe consilier.   După agresiune, edilul în vârstă de 64 de ani a mers la spital și și-a fi făcut analize, fără să rămână internat. Numai că loviturile primate au condus la peritonită, iar, miercuri, Iancu Boeriu s-a stins din viață. Inculpatul în caz a fost reținut   pentru 24 de ore și   va fi propus spre arestare preventivă, la Tribunalul Brașov. De joi, 31 martie, dosarul penal  a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here