Sursa foto: Facebook / Paul Costin

Un bărbat, în vârstă de 29 ani, în calitate de instructor de dans sportiv  la un club din Brașov a fost arestat  în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor – 5 acte materiale și coruperea sexuală a minorilor  – 3 acte materiale, Acesta ar fi transmis unei cursante, în repetate rânduri, fotografii și imagini de natură sexuală. Ulterior, ar fi întreținut cu aceasta acte sexuale consimțite. Faptele ar fi avut loc în cursul anului 2018, sesizarea poliției fiind efectuată de către mama persoanei vătămate la data de 29 martie 2022Ce spun reprezentanții clubului.

Ce spun reprezentanții clubului

În urma situaţiei create de arestarea instructorului de dans Paul Costin, sub aspectul săvârsirii infracţiunilor de corupere sexuală a minorilor si act sexual cu un minor, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

  • Condamnăm faptele pentru care este acuzat şi menţionăm că nu suntem şi nu vom fi, vreodată, de acord cu astfel de practici;
  • Nu ni s-au semnalat niciodată astfel de fapte;
  • Am decis încheierea de îndată a relaţiilor contractuale cu acesta;
  • Am făcut demersurile necesare, către Federaţia de Dans Sportiv, pentru radierea sa de pe lista antrenorilor atestaţi şi am solicitat aplicarea interdicţiei de a mai profesa în această disciplină;
  • Vom susţine şi sprijinim, cu tot ceea ce putem, ancheta autorităţilor. Până la încheierea anchetei în curs nu vom mai face alte declaraţii.”

30 de zile după gratii

 Profesorul de dans a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Brașov care au decis să îl trimită în spatele gratiilor pentru 30 de zile. Iată soluția, pe scurt:

  • „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi, în consecinţă: În baza art. 226 alin. 1 raportat la art. 223 alin. 2 şi art. 202 alin. 1, 4 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului COSTIN PAUL, pentru o durată de 30 de zile începând cu data de 31.03.2022 şi până la data de 29.04.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here