FOTO: EduPedu
Elevii de clasa a VIII-a susțin astăzi, 4 aprilie 2022, simularea Evaluării Naționale 2022 la Limba și literatura română. Accesul elevilor în sală este permis până la 8:30 și probele încep la ora 9:00, conform procedurii.
  • Ministerul Educației va publica subiectele la ora 15, cu baremele de notare.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

Ministerul Educației a trimis săptămâna trecută școlilor un set de precizări. La proba de limba română sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. În privința itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii.

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here