AVPS Făgăraș împreună cu IJJ Brașov au organizat luni, 4 aprilie 2022, începând cu ora 20.30, o acțiune  de prevenire și combatere a braconajului piscicol, organizată în data de  4 aprilie 2022, ora 20:30, împreună cu IJJ Brașov, în zona Ucea, lacul de acumulare de la Arpaș. Surpriza echipajului a fost că în jurul orei 23.00   un autoturism marca Peugeot  a forțat trecerea de cale ferată unde se afla unul din punctele de control formate din jandarmi și paznicii de vânătoare și pescuit.

  •  ,,A trecut în viteză, dar pierzând controlul mașinii a intrat în gardul unei clădiri la ieșirea din comuna Ucea spre Arpas. Șoferul a părăsit locul impactului.  Întrucât ușa mașinii a rămas deschisă, s-a observat în interiorul mașinii o barcă pneumatică de culoare verde și mai mulți saci de rafie goli, motiv pentru care am presupus că mașina venea de pe digurile lacului de acumulare“ au explicat reprezentanții AVPS Făgăraș.

Au fost descoperite plase monofilament în Olt

Acțiunea de verificare a continuat și marți, 5 aprilie a.c.

  • ,,Împreună cu lucrătorii de la Secția 3 Poliție Rurală Voila, am identificat pe lacul acumulare Arpaș un număr de 5 plase monofilament cu lungimea totală de 600 m, care au fost scoase din apă, iar peștele din speciile caras și plătică a  fost înapoiat în râu.  Bănuim că, persoanele care au părăsit autoturismul în seara  de 4 aprilie ar putea fi cele care au introdus plasele. Urmează a se continua cercetările pentru identificarea braconierilor. Acțiunile vor continua atât cu Poliția cât și cu IJJ Brașov“ explică AVPS Făgăraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here