FOTO: adevarul

Fostul lider judeţean al Braşovului, Aristotel Căncescu, a mai primit o pedeapsă de închisoare cu executare. Alături de el, în dosar au mai fost judecaţi alţi membri de partid, care i-au dat mită sume importante pentru locuri cât mai bune pe listele electorale.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi al Partidului Naţional Liberal Braşov, Aristotel Căncescu, va sta mai mult după gratii decât a fost anunţat la prima sa condamnare. Fostul lider liberal a aflat sentinţa Tribunalului Braşov din dosarul „Mită la partid”, în care era acuzat că ar fi pretins sume de bani pentru a pune pe poziţii eligibile la alegeri diverşi membri PNL.

Aristotel Căncescu a primit o nouă condamnare cu executare, astfel că va sta 8 ani şi 10 luni în detenţie, după ce pedepsele primite în acest dosar au fost contopite, aplicată pedeapsa cea mai mare, plus un spor.

Mai mulţi lideri politici locali, oameni de afaceri sau funcţionari au primit şi ei condamnări sau avertismente din partea justiţiei. Valentin Olimpiu Şoneriu, Vasile Ungureanu, Dragoş Crăciun şi Cătălin George Muntean au primit câte un avertisment. Sebastian Grapă a fost condamnat la 7 ani de închisoare, Sabin Adrian Neag la 5 ani, Cristinel Paltin la 2 ani, Claudiu Gheorghe Cornea la 6 ani şi 4 luni, după contopirea pedepselor, iar Florin Gabriel Cornea la 5 ani.

Fostul administrator public al judeţului, Radu Petru Ispas, a fost achitat, în timp ce Viorel Costea a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni, după contopirea pedepselor. Gavril Matei a primit şi el o condamnare de 6 ani, în timp ce Ioan Iancu Boeriu a decedat între timp, astfel că procesul penal a încetat în cazul lui.

Ioan Ovidiu Stîngu, Cosmin Ioan Leancu şi Lucia Cristina Grama au primit amenzi penale. Consiliul Judeţean Braşov are de recuperat de pe urma acţiunilor inculpaţilor aproape 2,7 milioane de lei, motiv pentru care s-a pus sechestru pe conturi sau bunuri ale acestora.    Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs în 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here