Muzică, joc și voie bună la sărbătoarea satului Veneția de Sus. Fiii satului Veneția de Sus s-au întrunit la căminul cultural în seara de 30 aprilie 2022, începând cu ora 19.00 pentru a petrece  împreună la ,,Balul Ținutului Venețian“.  Este primul eveniment organizat după perioada de pandemie, dar a avut și un scop special.

  • ,,Buna înțelegere în comunitatea noastră în privința aplicării legilor funciare a fost motivul acestui eveniment. Cam 90% din terenurile satului au fost atribuite proprietarilor.  După 30 de ani, s-a ajuns la o înțelegere, sătenii fiind  de acord să primească suprafețele de teren ce figurează pe adeverințele vechi comasat.   Această bună înțelegere a dus la organizarea acestui bal“ au spus organizatorii evenimentului  Ovesea Dorel,  Gheorghe Butum, Victor Butum, Iulian Hudițian și Pasere Nicolae.  Sunt sătenii care au dus la bun sfârșit problemele legate de împărțirea pământului în satul Veneția de Sus.
  • ,,Primăria Părău s-a bazat pe acești oameni, care s-au implicat, lăsându-și la o parte problemele lor. Pot să spun că la Veneția de Sus este sfârșitul începutului, dar suntem pe drumul cel bun. Acest eveniment ne unește și mai mult“ a explicat Ovidiu Ovesea, primarul comunei Părău, care s-a implicat în această acțiune a satului.

Preparatele care au ajuns pe masa invitaților au fost gătite în bucătăria căminului cultural din sat de către Nicolae Pasere, bucătarul satului, ajutat de colegii din comisia de fond funciar și de câteva gospodine din sat.

  • ,,Am pregătit ciorbă acră de porc, tocăniță de porc cu pireu, plăcinte. Avem rachiu, bere, sucuri pentru a ,,uda“ meniul. Am preparat porții pentru 130 de persoane. Avem și muzică bună, lăutari pricepuți, formația Prolog“ a explicat Nicolae Pasere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here