Simona Halep a obținut o victorie  clară în fața Paulei Badosa, a doua jucătoare a lumii. A condus cu 2-0 în startul primului set, dar iberica a câștigat apoi 3 game-uri la rând.  Din acel moment, pe teren a fost doar Simona cu un nivel ridicat și un joc solid din toate punctele de vedere.   Simona s-a desprins  ușor la 5-0, iar Badosa nu a putut decât să ia un gaem de onoare, poate și din cauza unor probleme medicale.   Simona s-a impus cu 6-3, 6-1, după numai o oră și 14 minute de joc, obținând astfel calificarea în optimi.

 

Mă simt grozav, am jucat un tenis foarte bun. Ea este foarte bună, e a 2-a jucătoare a lumii, e încrezătoare și joaca bine, dar am dat ce am avut mai bun. Totul e minunat la Madrid, terenul, publicul, am avut parte de o atmosferă grozavă de fiecare dată când joc. Este o plăcere și o onoare să-l am pe Patrick în loja mea. Lucrăm din greu, am jucat bine aceste două meciuri și sper devin mai puternică de la meci la meci. Nu (n.r dacă se consideră favorită la câștigarea turneului), acum mă concentrez pe următorul meci” a declarat Simona Halep după meci.

Simona Halep, două titluri la Madrid

Simona Halep a jucat patru finale în carieră la turneul de la Madrid, pe care l-a câștigat în două ediții, în 2016, după o finală cu Dominika Cibulkova, și în 2017, când a trecut în ultimul act de Kristina Mladenovic. Celelalte două finale ale Simonei Halep la Madrid au fost la edițiile din 2014, când a cedat la Maria Sharapova, și 2019, când Kiki Bertens a învins-o în finală.

Cu cine va juca Simona Halep în optimile WTA Madrid

  • Cu americanca Cori Gauff, în vârstă de 18 ani, Simona Halep s-a mai întâlnit în circuitul WTA de două ori, iar ambele confruntări au fost câștigate de româncă în două seturi, 6-3, 6-3 la Wimbledon 2019 și 6-3, 6-4 la Indian Wells în acest an.
  • Cu Yulia Putintseva, Simona Halep a jucat tot două meciuri. Primul a avut loc la Australian Open 2020, câștigat de româncă în două seturi, 6-1, 6-4, în timp ce al doilea s-a disputat la Roma, câteva luni mai târziu, când sportiva din Kazahstan s-a retras în setul doi, când era condusă 2-6, 0-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here