Guvernul a terminat proiectul prin care se vor acorda vouchere în valoare de 50 de euro pentru 2,8 milioane de persoane. Se vor acorda tichete sociale pe suport electronic din care vor putea fi achiziționate alimente și mese calde.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă bugetul acestui program este de peste 3,1 miliarde de lei, iar de banii de la Guvern vor beneficia 2,8 milioane de români.

Cine va beneficia de aceste vouchere

Sunt mai multe categorii de persoane care vor beneficia de aceste vouchere. Vorbim despre pensionarii din sistemul public care au venituri mai mici sau egale cu 1500 de lei, persoanele încadrate în grad de handicap grav accentuat sau mediu, ale căror venituri nu depășesc 1500 de lei, familiile cu cel puțin 2 copii ale căror venituri nete lunare nu depășesc 600 de lei, familiile cu un sigur părinte ale căror venituri nu depășesc 600 de lei şi persoanele fără adăpost.

Tichetele nu se consideră venituri impozabile și, deci, nu reprezintă bază de calcul pentru stabilirea contribuțiilor de asigurări sociale de stat, sănătate sau contribuția asigurătorie pentru muncă.

Tichetele se vor acorda până la sfârșitul anului

Tichetele se vor acorda începând cu data 1 iunie și până la finalul anului. Poșta Română va fi cea care va distribui voucherele și foarte important, suma de pe vouchere nu poate să fie retrasă sau schimbată în numerar. Voucherele vor fi pe suport electronic și se vor putea cumpăra alimente și mese calde. De asemenea, tichetele pentru produse alimentare și mese calde nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare numerar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here