FOTO: copilul.ro

Vacanța din februarie nu va fi în același timp pentru toții elevii. Școlile trebuie să decidă în urma consultării cu părinţii, elevii şi profesorii în ce interval din februarie vor avea o săptămână de vacanță. Decizia trebuie luată până la 30 mai.

„E vorba de o descentralizare la nivelul fiecărui județ, care poate decide dacă intră în vacanță pe 3, 10, 17 februarie 2023. Este o măsură care micșorează foarte mult presiunea pe locațiile turistice, rețeaua rutieră. Dorim să fie o uniformizare a acestei presiuni, astfel încât cât mai mulți copii să beneficieze de ceea ce își doresc, sporturi de iarnă, să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare.

Decizia urmează să fie luată prin consultare cu părinții, cei implicați în educație, până la sfârșitul acestei luni, și anunțată, în așa fel încât să se știe din mai 2022 când va fi vacanță din februarie 2023.

Semnalele pe care le-am primit sunt bune. Când sunt înțelese argumentele, există un nivel de satisfacție important. Este foarte important să se cunoască structura calendarului anului școlar. La sfârșitul lunii mai va fi cunoscută și dată vacanței din februarie 2023″, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În actualul an școlar nu a mai fost vacanță intersemestrială în februarie, trecerea de la un semestru la altul făcându-se direct, ceea ce a dus la nemulțumiri. Zeci de resorturi din zona de munte au cerut Ministerului Educației să fie reintroduse zilele libere din februarie pentru școlari. Reprezentanții din turism au spus că economia locală ar avea numai de câștigat. De partea lor au fost elevii, părinții și profesorii, care au susținut că e nevoie de o pauză între semestre. În lipsa vacanței din acest an, mulți dintre părinți și-au învoit copiii de la școală și i-au dus la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here