Primăria Victoria a depus încă în proiect pentru eficientizare energetică la clădirile publice. Noul proiect se referă la   Colegiului Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat“, iar finanțarea  se așteaptă de la Fondul local, componentă a  Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 3,8 milioane euro, din care 3,2 milioane (valoarea fără TVA) de la PNRR, iar diferența de la bugetul de stat.

  • ,,Prin această investiție elevii noștri vor studia în condiții mult mai bune, în clădiri renovate, curate și sigure, previziunile arată că, prin eficientizarea energetică se va reduce consumul de energie primară (prin urmare, și costurile) cu 30 până la 65% pe fiecare corp de clădire. În total, se va renova o suprafață desfășurată de 8.735 metri pătrați:  Corpul 1 – școală,  Corpul 2 – sală de gimnastică,  Corpul 3 – atelier școlar,  Corpul 5 – spălătorie,  Corpul 6 – CT,  Corpul 8 – atelier (laborator tehnologic),  Corpul 12 – spații de învățământ pentru activități didactice și de instruire practică și internat (internat 1)“ explică primarul orașului, Camelia Bertea.

Prin  lucrările de eficientizare energetică se realizează, conform proiectului, termoizolarea pereţilor exteriori ai clădirilor şi acoperişurilor de tip terasă necirculabilă, înlocuirea integrală a tâmplăriei existente cu ferestre termopan, instalarea de pompe de căldură, instalarea de panouri fotovoltaice, executarea de jgheaburi și burlane corect dimensionate, care vor prelua apa și o vor direcționa spre rețeaua de colectare, executarea de trotuare, consolidarea fisurilor, repararea tencuielilor degradate de la interior, compartimentări interioare nestructurale la corpurile C1, C2 și C6.

  • ,,Înscrierea proiectelor fiind din nou pe sistemul “primul venit, primul servit”, avem șanse mari să câștigăm acest proiect, ceea ce ar fi o șansă extraordinară pentru oraș și pentru copiii noștri. Am depăşit pragul de 10 milioane euro prin proiectele pe care le-am depus până acum pentru finanţare din fonduri europene“ a completat primarul Camelia Bertea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here