FOTO: Economedia

Proiectul legii offshore, menit să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor de la Marea Neagră, a fost aprobat miercuri în Camera Deputaților. Mai este nevoie acum doar de promulgare și publicare în Monitorul Oficial ca legea să intre în vigoare.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, imediat după adoptare, că România a intrat în linie dreaptă în acest moment pentru independență energetică. Statul român va încasa 60% din taxe directe și indirecte, a spus el. „România va deveni un jucător regional important, restul, cu tot respectul, e can can”, a spus liderul social-democraților.

Legea offshore fost votată aprobată cu 249 de voturi „pentru” și 34 de voturi „împotrivă”.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că prima investiție va demara luna viitoare, este vorba de investiția Black See Oil and Gas în Marea Neagră. ”La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră care va intra în sistem”, a mai spus premierul. El a precizat că ”au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile să putem să deveni independenți din punct de vedere energetic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here