Încă un consilier local părăsește Legislativul de la Făgăraș. De data aceasta nu  din cauza manevrelor de culise și a răzbunărilor edilului șef ci pentru că instanța a emis o decizie definitivă care a dat dreptate Prefectului și implicit PNL. Magdalena Cențiu, care se afla pe lista PNL, a fost eliminată din CL Făgăraș. Curtea de Apel Brașov a admis recursul formulat de Prefectul Județului Brașov în dosarul nr. 3382/62/2021.

  • ,,Solutia pe scurt: Admite recursul formulat de recurentul Prefectul Judeţului Braşov împotriva sentinţei civile nr. 902/CA/14.10.2021, pronunţată de Tribunalul Braşov – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, pe care o casează în tot şi, rejudecând, respinge cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 729/09.08.2021 emis de pârâtul Prefectul Judetţului Braşov, cerere formulată de reclamanta Cenţiu Magdalena Florina. Definitivă. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art.396 alin. (2) din Codul de procedură civilă, azi data de 18 mai 2022. Document: Hotarâre    18.05.2022“ se arată în Hotărârea instanței.

Ordinul Prefectului i-a lăsat fără funcții

Se știe că au fost excluşi din PNL încă din luna martie, iar prefectul Braşovului a declarat vacante posturile ocupate  în CL Făgăraş de Cenţiu, Cerghizan şi Lascu abia în data de 9 august 2021. Ordinul emis de prefectul Mihai Văsii a fost înregistrat la Primăria Făgăraş la data de 10  august 2021, iar plenul Legislativului  a luat act de această situaţie în şedinţa ordinară din acea lună.  Prin urmare Magdalena Cenţiu, Iulian Lascu şi Marius  Cerghizan  părăseau Legislativul, dar aveau posibilitatea de a ataca Ordinul în instanță. Ceea ce au și făcut.  Situaţia agreată însă de organizaţia locală a PNL nu a fost deloc  pe placul edilului de la Făgăraş care pierdea  şansa de a avea majoritate în Legislativ. Mai ales  că şi în PSD Făgăraş consilierii locali validaţi au rămas fără sprijinul  partidului.

,,Telenovela“, tranșată la Curtea de Apel

Astfel ,,telenovela“ din CL Făgăraș a continuat. Numai că  judecătorii de la Curtea de Apel Braşov   au tranşat cauza prin Decizia emisă la 25 noiembrie 2021. Consilierul local Marius Cerhizan, PNL,   pierdea atunci  procesul cu Prefectul de Braşov şi   locul  din Legislativ. Magistraţii au  admis recursul formulat de Prefectul Judeţului Braşov, Cătălin Văsii, împotriva deciziei Tribunalului Braşov, care da dreptate  consilierului local.

  •  ,,Solutia pe scurt: Admite recursul formulat de recurentul-reclamant Prefectul Judeţului Braşov împotriva sentinţei civile nr. 796/CA/15.09.2021, pronunţată de Tribunalul Braşov – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, pe care o casează în tot şi, rejudecând, respinge cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 730/09.08.2021 emis de pârâtul Prefectul Judeţului Braşov, cerere formulată de reclamantul Cerghizan Ioan-Marius. Definitivă. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art.396 alin. (2) din Codul de procedură civilă, azi data de 25 noiembrie 2021”.

Reamintim că la Tribunalul Braşov a fost admisă cererea formulată de consilierului local  Cerghizan Marius    pentru suspendarea  punerii în executare a   Ordinului nr. 730/09.08.2021, emis de   Prefectul Judeţului Braşov prin   Hotarârea nr.   796/2021  15.09.2021, caz în care alesul local a revenit atunci în CL Făgăraş. În aceeaşi situaţie erau atunci  şi consilierii locali Cenţiu Magdalena şi Lascu Iulian, PNL. Este de notorietate că aleşii locali PNL, Cerghizan, Cenţiu, Lascu, s-au separat  de colegii lor liberali din Legslativ, formând o majoritate în jurul primarului alături de FDGR, Partida rromilor şi cei doi de la  ProRomânia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here