20 de copii din localitatea Ileni vor putea să urmeze cursurile de grădiniță la ei în sat. Începând cu anul școlar viitor, se va reînființa grădinița din Ileni. Aceasta va funcționa în vechea clădire aflată în curtea bisericii din localitate.

  • ,,Facem demersurile la IȘJ Brașov pentru a reînființa grădinița de la Ileni. Avem 20 de copii care pot învăța în sat. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brașov a fost de acord și din septembrie vor funcționa două grupe de copii cu 2 educatoare. Deja lucrăm la reamenajarea și modernizarea clădirii pe care apoi o vom dota cu mobilierul adecvat“ a declarat Șerban Taflan, primarul comunei Mândra.

Grădinița va funcționa la numărul administrativ 128 din Ileni unde sunt biserica și clădirea vechii școli. Aici doar biserica mai are activitate  și  este bine îngrijită, iar dacă ar avea alt amplasament ar schimba faţa satului.  Biserica satului este veche de la 1838, iar şcoala a fost construită în 1912. Numai că școala a fost închisă în 2005 prin decizia guvernanților, care au preferat să plătească microbuze  școlare și șoferi  în locul dascălilor. Clădirea școlii este astăzi  în paragină. În dreapta bisericii şi în prelungirea şcolii dărăpănate se află clădirea grădiniţei satului.

Ping pong cu prichindeii

Prichindeii din Ileni au fost la mâna  factorilor de decizie din Învățământ, care ba au desființat grădinița, ba au reînființat-o, ca de câțiva ani să pună definitiv  lacătul pe ușă.  Prin anul 2012 a fost închisă, apoi s-a dat avizul de funcționare a unei grădinițe private, care după 2 ani i-a părăsit pe copii. Prin 2017 iar s-a redeschis, ca apoi să se închidă din nou. Singurul avantaj al privatizării grădiniţei din Ileni a fost reabilitarea corpului de clădire în care a funcţionat, a unei bucăţi de trotuar din faţa uşii unităţii pavat cu dale de ciment și jumătate din acoperiș. Acum clădirea este în șantier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here