Membrii ADI Ecositem s-au întâlnit marți, 17 mai a.c., la sediul Primăriei Victoria pentru a analiza posibilitățile prin care se pot reduce cantitățile de deșeuri ce sunt colectate de la cetățeni și transportate la groapa de gunoi. Au fost prezenți primarii de la Viștea, Ucea, Arpaș, Sâmbăta, Drăguș, Victoria, directorul de la Ecosistem și reprezentanții firmei FEPRA.

  • ,,S-a decis creșterea gradului de selectare a deșeurilor pe fracții. S-a perfectat contractul cadru cu firma FEPRA care va prelua deșeurile selectate de Ecosistem în stația de sortare proprie. Ecosistem are deja autorizația de Mediu care a fost reactualizată. Vom ridica alternativ gunoiul din localități, într-o săptămână selectivul, iar în următoarea menajerul. Firma FEPRA va ridica deșeurile selectate, hârtie, sticlă, carton, pet/uri, doze, pe care noi le compactăm“ a declarat Irinel Albăceanu, directorul ADI Ecosistem.

Abonații Ecosistem plătesc 13 lei/persoană/lună, iar agenții economici 120 lei/mc.

  • ,,Dacă nu selectăm gunoiul, costurile vor crește, iar cetățenii și agenții economici vor plăti mai mult. Contractul cu FEPRA ne va ajuta să menținem costurile serviciilor de salubritate. Oamenii trebuie să înțeleagă că selectarea este singura variantă pentru a transporta mai puțin gunoi la depozit și așa se va menține tariful actual“ a adăugat directorul Ecosistem.
  • ,,La Primărie facem eforturi mari pentru a menține orașul curat, pentru a crește cota de reciclare și a reduce cantitatea de deșeuri care merg la groapa de gunoi. După câteva luni de discuții, demersuri legale și procedurale,   am primit acordul pentru a transforma stația de transfer ce aparține ADI Ecosistem în stație de sortare. Vom semna   contractul-cadru cu firma FEPRA și vom începe sortarea și valorificarea deșeurilor reciclabile“ a spus Camelia Bertea, primarul de la Victoria.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here