Blocul nr. 44 de pe strada Oltului din Victoria are un nou proprietar. Gabriel Ionuț Dinu și Niță Paula s-au hotărât să preia imobilul,  să-l igienizeze și să-i dea o nouă destinație. Clădirea a fost bloc de nefamilişti, dar a fost lăsată în paragină ajungând groapa de gunoi a cartierului. Între zidurile fără geamuri și uși au fost aruncate deșeuri de tot felul printre care și-au găsit cuibul șobolanii. Un real focar de infecție pentru întraga zonă.

  •  ,,Unul dintre lucrurile pe care le-am promis în campanie a fost că voi rezolva problema blocului de la intrarea în oraș, problemă ce trenează de ani de zile și pentru care, în tot acest timp, nu s-a  luat niciun fel de măsuri, astfel că situaţia s-a agravat din ce în ce mai tare. După ce am preluat mandatul de primar, am început să dăm amenzi, să facem reclamații la DSP și la Protecţia Consumatorului. Proprietarii au primit în total amenzi de 30.000 de lei. De asemenea, am supus la vot în Consiliul Local Victoria creșterea impozitului cu 400%“ a explicat Camelia Bertea, primarul din Victoria.

Prima amendă dată proprietarului de către Primăria Victoria a fost în februarie 2021, în cuantum de 2500 lei. Ulterior a fost majorat impozitul pe clădire cu 500%. Cu toate aceste sancțiuni, proprietarul blocului n-a rezolvat problema mizeriei.

  • ,,Vechii proprietari au decis să vândă blocul. M-am întâlnit cu noii proprietari, Gabriel Ionuț Dinu și Niță Paula, antreprenori ce activează în domeniul serviciilor de curăţenie. Am discutat despre ce vor face mai departe, iar planul este ca sâmbătă să intre deja cu o echipă care va începe curățenia și apoi lucrările de reparații la parter, pentru că acolo sunt problemele cele mai mari, urmând ca apoi, în timp, să renoveze întreaga clădire. Noii proprietari nu au o misiune ușoară, iar ceea ce le-am transmis este că au întreaga noastră susținere, atâta timp cât fac ceea ce au promis, iar eu sper că o vor face. În cazul în care nu își vor respecta angajamentele, nu vom ezita să luăm toate măsurile legale, pentru că problema acestui bloc trebuie rezolvată o dată pentru totdeauna“ a explicat Camelia Bertea, primarul din Victoria.

Istoricul imobilului

Imobilul nr. 44 de pe strada Oltului aparţinea firmei de construcţii Brafcov SA din Braşov care a intrat în faliment, iar de atunci nu a mai fost locuit. Blocul a fost preluat apoi de SC Concefa SA Sibiu, dar şi această firmă a intrat în insolvenţă.    A ajuns apoi  pe mâna unei firme de insolvenţă din Cluj care l-a scos la vânzare. În prima fază preţul cerut a fost de  208.000 euro şi în final a fost vândut cu 20.000 euro. În mai 2018, blocul a intrat în proprietatea lui Ciprian Fazacş din Oradea, care a promis că-l  va  reabilita  cu fonduri guvernamentale prin programul Start-Up naţional 2018. Proprietarul se lăuda că la parterul imobilului va amenaja 24 de spaţii pentru prestări servicii ce vor fi închiriate. Dar de la teorie la practică a fost cale lungă, iar blocul a ajuns pradă mizeriei și șobolanilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here