„Ora de ecologie”, un proiect derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Braşov (ADI ISO Mediu), s-a organizat pentru elevii de la Râșnov.  Peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 3 au participat, în ziua de 7 iunie a.c., la ora de educație ecologică organizată la Cinematograful Amza Pellea din Râșnov, unde ,,dascăli“ au fost reprezentanții ADI ISO Mediu Brașov. Cu sprijinul Primăriei Râșnov, reprezentanții asociației au explicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a   cât de importantă este reciclarea şi ce se întâmplă cu deşeurile după ce sunt colectate corespunzător. Prezentarea a fost una interactivă, elevii putând pune şi întrebări specialiştilor în ecologizare.

  • Au fost prezenţi şi reprezentanţii ICAS Braşov. Aceştia le-au explicat elevilor ce au de făcut în cazul în care întâlnesc, în oraş, un urs. Practic, elevilor le-a fost explicat motivul pentru care coboară animalele sălbatice în zonele locuite şi ce măsuri se iau pentru siguranţa cetăţenilor” a spus Liviu Butnariu, președintele ADI ISO Mediu Brașov.

Elevii participanți la această ,,oră de ecologie“ au primit câte un mic dar. „Ora de ecologie” face parte din strategia ADI ISO Mediu Braşov de informare şi conştientizare a elevilor privind importanţa colectării selective. Astfel de evenimente se vor desfăşura şi în alte localităţi din judeţul Braşov. ADI ISO Mediu este o structură asociativă din care fac parte toate primăriile din judeţ şi are ca scop principal gestionarea responsabilă a deşeurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here