Valea Brezei din Munții Făgăraș va prinde viață în perioada 15-17  iulie a.c. când asociația Tur Alpin Făgăraș va organiza ,,Cupa Tur Alpin“ pentru copii. Organizatorii se așteaptă să participe la competiție peste 200 de copii din toată țara care vor concura la acțiuni de orientare turistică, culturale, cultură generală, cățărare și drumeții.

  • ,,Competiția din acest an de la Breaza  va fi organizată sub egida Federației Române de Turism Sportiv (FRTS) unde am devenit membri. Cazarea participanților se va face la corturi. Sunt costuri pe care le vom acoperi cu ajutorul unor sponsori pe care încercăm să-i atragem. De 7 ani organizăm astfel de acțiuni pentru copiii de peste 14 ani prin care încercăm să le insuflăm dragostea de natură, de munte“  a spus Marian Popa, președintele Tur Alpin Făgăraș.

Balul bujorului de munte

Recent s-a desfășurat ,,Balul bujorului de munte“ la care au participat mai multe asociații printre care și Tur Alpin. Acțiunea s-a desfășurat pe Valea  Sâmbetei în această perioadă în care este înflorit bujorul de munte.

Calendarul acțiunilor FRTS

Membrii Tur Alpin au participat la toate acțiunile organizate sub egida Federației Române de Turism Sportiv de unde s-au întors cu premii și cupe.

  • În februarie 2022 s-a organizat competiția ,,Creste înzăpezite“ în Munții Retezat, gazdă fiind Cabana Gențiana. ,,Am participat cu două echipaje formate din 6 copii. Am obținut locul III la secția culturală și două locuri I la cultură generală și la cățărare pe gheață“ a spus Marian Popa de la Tur Alpin.

  • În  26 iunie se va desfășura o competiție în Munții Cindrel, la Râul Sadului, unde Tur Alpin va participa cu 2 echipaje.
  • În perioada 1-3 iulie se va organiza Trofeul Via Retezat
  • În perioada 8-10 iulie, Trofeul Busola Carpatină, în Munții Rodnei- Pietrosu
  • În perioada 12-15 august, copiii se vor întâlni în Munții Rarău, la Câmpulung Moldovenesc, pentru concursul ,,Aventură în natură“
  • În perioada 25-28 august asociațiile de turism montan se vor întâlni la Drăguș în cadrul competiției ,,Grand Prix România“.
  • În perioada 2-4 septembrie, la Câmpina, se va organiza Trofeul Ursul Carpatin.
  • În perioada 9-11 septembrie se va organiza Trofeul Oxigen, în Piatra Craiului.
  • Ultima întâlnire din 2022 se va organiza la București, când Federația va premia pe cei mai buni competitori din 2022.

Palmaresul copiilor de la Tur Alpin Făgăraș

 Persoanele care doresc să sprijine astfel de acțiuni pot obține  detalii  la tel: 0762/397718, Marian Popa, președintele Tur Alin Făgăraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here