FOTO: digi24.ro

Spaţiul aerian elveţian este închis până la noi ordine din cauza unei defecţiuni informatice, a anunţat miercuri serviciul de control al traficului aerian Skyguide într-un comunicat, fără a preciza cauza defecţiunii.

”O defecţiune tehnică a avut loc la Skyguide, serviciul elveţian de control al traficului aerian, la primele ore ale acestei dimineţi, motiv pentru care spaţiul aerian elveţian a fost închis traficului din motive de siguranţă”, se arată în comunicatul Skyguide, citat de AFP și Agerpres.

Compania nu a oferit nicio explicaţie cu privire la motivele avariei, precizând doar că „această închidere a spaţiului aerian se aplică până la noi ordine” şi subliniind că societatea „regretă acest incident şi consecinţele sale pentru clienţii, partenerii şi pasagerii săi de pe aeroporturile din Geneva şi Zurich şi că lucrează intens pentru a găsi o soluţie”.

Potrivit agenţiei ATS-Keystone, zborurile internaţionale către Elveţia au fost redirecţionate către aeroportul din Milano, în nordul Italiei.

Site-ul aeroportului din Zurich arată că zborul UA134 al United Airlines de la New York a fost deviat spre aeroportul din Frankfurt, în vestul Germaniei, în timp ce zborul SQ346 al Singapore Airlines din oraşul-stat a fost deviat spre sudul Germaniei şi aeroportul din Munchen.

Zurich este cel mai mare aeroport din Elveţia, cu peste 10,2 milioane de pasageri care s-au îmbarcat sau au tranzitat terminalele sale în 2021. Odată cu ridicarea treptată a restricţiilor sanitare, traficul a crescut brusc începând cu luna martie, apropiindu-se lună de lună de nivelurile anterioare pandemiei.

Traficul pe acest aeroport a crescut la 1,3 milioane de pasageri în martie, apoi la peste 1,8 milioane în aprilie şi la peste 1,9 milioane în mai. De asemenea, a crescut numărul de destinaţii deservite la 191 pentru perioada de vară, odată cu redresarea turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here