Aproximativ 100 de persoane, multe angajate ale instituțiilor publice din Brașov au participat miercuri, 22 iunie, la o amplă acțiune de ecologizare în zona împădurită de pe marginea sectorului de drum Predeal – Râșnov al DN 73A. Acțiunea ,,Curățăm România“ a fost inițiată de  Prefectura Brașov, la care s-au raliat mai mute instituții publice din județ. În câteva ore au fost strânși peste 1.000 de saci de deșeuri, numai în prima oră recolta fiind de aproximativ 400 de saci. Au fost adunate din pădure deșeuri de plastic, cauciucuri, dar și electrocasnice și resturi de mobilier. Potrivit prefectului județului Brașov, Cătălin Văsii, scopul acestei acțiuni n a fost numai acela de a strânge gunoaiele, ci și de a trage un semnal de alarmă privind problema deșeurilor depozitate ilegal.

  •  „Până la urmă, depinde de cât este de responsabil fiecare, pentru că putem organiza astfel de acțiuni de ecologizare în mod frecvent, dar ideea este să nu ajungem să le facem, adică oamenii să înțeleagă și să nu mai arunce deșeuri în afara locurilor special amenajate”, a spus  prefectul Cătălin Văsii.

Pe lângă angajații prefecturii, la acțiune au mai participat reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,ISO MEDIU“ Brașov,  ai Gărzii Forestiere Brașov, Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu,  Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Direcției Silvice Brașov, Serviciului Teritorial Brașov al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Primăriei orașului Predeal, Primăriei orașului Râșnov, Ocolului Silvic Brașov RA, Ocolului Silvic al Orașului Râșnov RA, Poliției Râșnov și ai Poliției Predeal.

  • „Am găsit de toate. Tocmai am scos din pădure două cauciucuri. Se pare că oamenii aruncă absolut orice, de la PET-uri, sticlă, hârtie, cauciucuri de maşină. Fiind în apropierea parcării, în apropierea drumului, cu siguranţă le-a fost mai uşor să le lase aici”, a spus Liviu Butnariu, primarul oraşului Râşnov   şi preşedintele  ADI ISO Mediu, care a participant la acţiunea de ecologizare.
  • Alături de numeroase instituții publice din județul Brașov precum și autorități locale din Râșnov și Predeal facem curățenie în pădurile de pe marginea DN73A, în zona Pârâul Rece. Din păcate această vale a devenit o pată de rușine din cauza cantităților uriașe de deșeuri aruncate de persoane iresponsabile. Vorbim de resturi provenite din construcții, electrocasnice sau gunoi menajer de la casele de vacanță și pensiunile din zonă. La ecologizare au participat  în jur de 100 de voluntari, cei mai mulți provenind din rândurile angajaților proprii ai instituțiilor partenere. Prin acțiunea de azi dorim să atragem atenția tuturor asupra acestui fenomen care este din ce în ce mai amplu, an de an” au declarat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here