Încă 6 primării au mandatat, în baza OUG 92/2021, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov să exercite în numele lor atribuțiile, drepturile și obligațiile  privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje. Este vorba despre  UAT-urile Zărnești, Vulcan, Mândra, Comăna, Șinca și Șinca Nouă.

  • ,,Împreună cu operatorul Comprest SA au fost definitivate opțiunile tehnice privind colectarea separată a deșeurilor, respectiv gestionarea deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipal. Astfel că a fost semnat un nou contract tripartid  între ADI ISO Mediu Brașov, Comprest SA și OIREP-ul Greenpoint Management SA“ a declarat Liviu Butnariu, președintele ADI ISO Mediu Brașov.

 OIREP acoperă costurile pentru deșeurile de ambalaje

Tariful aferent activităţilor de colectare, transport, sortare şi stocare temporară a deşeurilor de ambalaje din deşeurile municipale a fost stabilit la valoarea de 690 lei plus TVA, în baza fundamentării costurilor făcute de operator, conform ordinului ANRSC nr. 109.

  •  ,,Prin acest contract se realizează acoperirea de către OIREP a costurilor nete pentru colectarea, transportul, transferul, stocarea temporară, sortarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje provenite din deșeurile municipale, gestionate prin serviciul de salubrizare precum și derularea campaniilor de informare și educare a publicului prevăzute la art. 21, alin. (1) din Legea 249/2015“ a adăugat președintele ADI ISO Mediu Brașov.

Procedura de decontare

  •   Operatorul de salubritate va întocmi un Dosar de raportare lunar care va cuprinde toate documentele financiar-contabile și justificative de la generatorul deșeurilor de ambalaje până la operatorul economic valorificator, distinct pe fiecare tip de material.
  •   Dosarul de raportare va fi analizat de ADI ISO Mediu Brașov, care după avizarea centralizatorului de raportare lunară și a anexelor de raportare întocmite de compania de salubritate, va transmite documentația către OIREP.
  •   OIREP după trasabilitatea cantităților și validarea documentelor menționate  va achita către compania de salubritate  contravaloarea costurilor de gestionare a deșeurilor de ambalaje.

Reamintim că Asociația de Dezvoltare  Intercomunitară ISO Mediu a mai încheiat cu  OIREP (n.r. Organ Intermediar de Răspundere Extinsă a Producătorului) două contracte pentru gestionarea deșeurilor reciclabile, cu Financiar Recycling și Marathon EPR, care s-au dovedit a fi benefice pentru membrii asociației și implicit pentru operatorii care activează pe raza UAT-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here