Meteorologii au emis joi prima avertizare Cod roşu de caniculă şi disconfort termic accentuat care vizează zone din şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, valabilă joi şi vineri.

Zonele afectate fac parte din judeţele judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, joi şi vineri, în zonele joase din aceste judeţe se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depăşi recordurile absolute ale perioadei.

Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38-39 de grade în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud vor fi 36…37 de grade.

Pe parcursul nopţilor temperaturile se vor menţine ridicate şi doar în orele dimineţilor se vor înregistra valori în general de 20-24 de grade.

ANM a emis şi un cod galben de furtuni valabi joi, de la 14 la 21.

În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Dobrogei, estul Munteniei, precum și local în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55…70 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here