Festivalul International de Toacă „Cântecul care Zidește”,  ediția a XVII a, s-a desfășurat în zilele de 11 și 12 iulie 2022,  la Biserica din Victoria cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena“.

  • ,,Nici noi nu știm când au trecut 17 ani de organizare și bucurie pentru comunitatea noastră.  Acum, după doi ani de pandemie, este o și mai mare bucurie și binecuvântare să-i revedem pe copiii din toată țara. O dovadă că Festivalul nostru, dintr un mic orășel de munte, a fost de mare impact la nivel national este faptul că foarte multi participanți au preluat ideea și au organizat cu succes de-a lungul anilor la ei în comunitate o competie similară, locala sau județeană“ a spus preotul paroh, Daniel Smădu.
  • ,,Este un prilej de mare bucurie să trăim, an de an, emoţia acestui străvechi şi frumos cântec bisericesc. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Local Victoria și sponsorilor“ a spus Camelia Bertea, primarul  orașului Victoria.

Au participat copii din județele Alba, Bacău, Dâmbovița, București, Gorj, Ialomița, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Vrancea și Republica Moldova, care au fost însoțiți de preoții parohi din comunitățile lor. Concurenții și-au arătat abilitățile de a bate toaca marți, 12 iulie, începând cu ora 11.00.   La finalul manifestării,  concurenţii au fost recompensaţi cu diplome și premii din partea organizatorilor.   Festivalul de la Victoria a fost organizat pentru prima dată în 1995, inițiator fiind preotul paroh Octavian Smădu. În timp, festivalul a atras și copii din  Ucraina,  Republica Moldova, Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here